Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT |
Fremskudt funktionpilNyhederpilNyhederpilGirlTalk griber ind, før problemerne vokser sig store

GirlTalk griber ind, før problemerne vokser sig store

Med frivillige tilbud både fysisk og online hjælper GirlTalk unge piger i hele landet. Formålet er at forebygge mistrivsel og gribe ind, før problemerne sætter sig fast. Læs mere om GirlTalk, som Fremskudt Funktion i sommer indgik samarbejde med, her.

GirlTalk er en frivillig organisation, der arbejder på at komme en stigende mistrivsel blandt piger og unge kvinder til livs. GirlTalk, der startede i 2004, har cirka 200 frivillige, der arbejder for organisationens hjertesag.

- Formålet med GirlTalk er at forebygge mistrivsel og styrke selvværdet hos unge kvinder og piger. Det gør vi ved at tilbyde online og fysisk rådgivning, foredrag og events til pigerne samt deres forældre, fortæller Maiken Ziebell, Projektleder i GirlTalk.

Tilgængelig og hurtig hjælp

GirlTalk har base i København, men med online tilbud rækker organisationen ud til piger og unge kvinder i hele landet. Omdrejningspunktet er samtaler om stort og småt med fokus på, at potentielle udfordringer ikke bider sig fast.

- Vi hjælper med den forebyggende del, hvor vi møder pigerne, inden deres udfordringer vokser dem over hovedet. Vi er ikke et behandlingstilbud, så det er nemt og hurtigt at finde vej til os og få indledt en samtale om de spørgsmål og emner, der trænger sig på, udtaler Maiken Ziebell.

Samarbejde med Fremskudt Funktion sikrer øget viden til alle parter

Piger og unge kvinder i mistrivsel er en udfordring, der heller ikke er ukendt i Fremskudt Funktion, hvor projektmedarbejderne i hele Region Syddanmark arbejder på at afhjælpe problematikken.

I sommer indgik projektet et samarbejde med blandt andet GirlTalk, og det giver mulighed for vidensdeling til gavn for både de unge piger, medarbejdere og frivillige.

- Det er et samarbejde, som giver rigtig god mening, fordi vi på forskellig vis bidrager til at komme mistrivsel til livs. Vores bidrag er blandt andet at tilbyde pigerne en tryg arena, hvor de møder ligesindede, de kan spejle sig i, fortæller Maiken Ziebell.

- Med samarbejdet bliver vi klogere på, hvordan vi kan hjælpe pigerne her og nu, men vi bliver også klogere på, hvordan vi fremadrettet kan samarbejde. Derfor ser jeg det som en gevinst for alle parter, siger hun.

Online tilbud rækker ud i corona-tid

Flere frivillige tilbud er udfordret af COVID-19’s nedlukning af samfundet, men i GirlTalk er det fortsat muligt at tilbyde hjælp via organisationens online tilbud. Derfor håber Maiken Ziebell også, at fagfolk der arbejder med piger og unge kvinder i mistrivsel, vil henvise til GirlTalk, hvis de sidder med en pige, de tænker kan have gavn af frivillighed.

- I denne tid hvor fysisk kontakt er begrænset, så ligger der en særlig stor styrke i vores online tilbud. Vi ser os som et supplement til professionel behandling, hvor vi kan hjælpe med at gribe tidligt ind. Derfor er både fagfolk, pårørende eller unge selv meget velkomne til at opsøge os, fortæller hun.

Til fagpersoner

Hvis du arbejder med unge piger, som kan få gavn af at blive en del af et positivt fællesskab, at blive set og lyttet til af jævnaldrende piger eller få styrket følelsen af at være god nok, så kan du med fordel henvise til GirlTalks tilbud ”EmpowR”.

Du kan læse mere om EmpowR og EmpowR Online her

Du kan læse mere om øvrige frivillige tilbud her


Siden er sidst opdateret 3-3-2021Se kontaktoplysninger for Fremskudt Funktion | Tilgængelighedserklæring