Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT |
Fremskudt funktionpilNyhederpilNyhederpilBROEN bygger bro mellem udsatte børn og et aktivt fritidsliv

BROEN bygger bro mellem udsatte børn og et aktivt fritidsliv

Fremskudt Funktion indledte i sommer et samarbejde med den frivillige forening BROEN. Her kan du læse mere om foreningen, og hvordan du som fagperson kan henvise til BROEN, der hjælper familier med økonomisk støtte til at sikre et aktivt fritidsliv for børn og unge.

Når børn og unge mistrives, kan et aktivt fritidsliv med jævnaldrende være en vej til bedre trivsel. Det er dog langt fra alle børn og unge, som har mulighed for at blive en del af et lokalt fællesskab, og det forsøger den frivillige forening BROEN at gøre noget ved.

- Vores primære formål er at fremme trivslen for udsatte børn. Vi ser en ulighed i samfundet i forhold til muligheden for at deltage i fællesskaber. Den ulighed ønsker vi at komme til livs ved at bygge bro mellem børn i mistrivsel og lokale foreninger, fortæller Henrik Nørgaard, der er foreningskonsulent hos BROEN.

Økonomisk håndsrækning til en aktiv fritid

BROEN har 32 aktive lokalforeninger og mere end 200 frivillige medarbejdere rundt i landet. Foreningen bygger bro mellem familier og lokale foreninger ved at etablere kontakt og tilbyde en økonomisk håndsrækning til de familier, der ikke selv kan finansiere et aktivt fritidsliv.

- De fleste familier vil rigtig gerne tilbyde deres børn at blive en del af et lokalt fællesskab med andre børn, men det er ikke alle familier, der har økonomien til at finansiere det. Foreningslivet koster typisk penge, og her kan vi hjælpe med støtte til kontingent, udstyr og lignende, fortæller Henrik Nørgaard.

Voksne rollemodeller er en ekstra gevinst

Foreningslivet giver børnene et fællesskab med jævnaldrende, men ifølge Henrik Nørgaard tilføjer det noget ekstra, at børnene bliver mødt af frivillige, der lægger meget af deres egen person i det frivillige arbejde.

- Vi ser i mange tilfælde, at børnene også får en voksen rollemodel, de kan spejle sig i. En person som de deler gode oplevelser med, og som bliver vigtig i deres liv.

- Om det er en lektiehjælper, en fodboldtræner eller en spejderleder, så har den frivillige ofte et blik for nogle ressourcer hos børnene, som de ikke nødvendigvis selv er klar over, de har. Det giver børnene en tro på sig selv, og det tror jeg, de vil huske tilbage på, når de bliver voksne, fortæller Henrik Nørgaard.

Fælles indsats til gavn for børnene

Når BROEN giver støtte til børn og unge, er det ofte på baggrund af en henvendelse fra en fagperson, der er tilknyttet barnets familie. Derfor ser Henrik Nørgaard også en fordel i BROENS samarbejde med Fremskudt Funktion.

- Fagpersoner som arbejder med familierne har et godt blik for, hvem der kan have gavn af brobygning til det lokale foreningsliv. Her giver vi en handlemulighed som er enkel, som kan igangsættes med det samme og som er et godt supplement til den professionelle indsats, fortæller han.

Til fagpersoner

BROEN støtter både på baggrund af henvendelser fra frivillige foreninger og fagfolk. Oftest er det fagfolk, der kontakter BROEN med henblik på at etablere kontakt.

På BROENS hjemmeside kan du finde de lokale foreninger og se, hvem du skal kontakte, hvis du arbejder med en familie, som har brug for støtte

Du kan læse mere om øvrige frivillige tilbud her


Siden er sidst opdateret 8-2-2021Se kontaktoplysninger for Fremskudt Funktion | Tilgængelighedserklæring