Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT |
Header til fremskudt funktion med logoer
Fremskudt funktionpilProjektetpilFrivillige tilbudpilWebinarer med samarbejdsorganisationer

Webinarer med samarbejdsorganisationer

Fremskudt Funktion samarbejder med 5 frivillige organisationer, som alle har tilbud, der kan være til gavn for børn og unge i mistrivsel og deres familie.

For at skabe større synlighed og kendskab til organisationerne, har vi været med til at arrangere en række webinarer, hvor organisationerne fortæller mere om, hvad de tilbyder, samt svarer på spørgsmål og går i dialog med medarbejdere, der er knyttet til Fremskudt Funktion.

Nedenfor kan du læse mere om de 5 organisationer samt se webinarerne. Det hele er optaget via internetforbindelse, så vi beklager, hvis der er udfald i lyden eller billedkvaliteten ikke er helt i top.

BROEN Danmark

I webinaret med BROEN Danmark fortæller de to repræsentanter fra BROEN om deres organisation, deres tilbud og om hvordan, BROEN kan hjælpe målgruppen i Fremskudt Funkton.

Hos BROEN er der fokus på udsatte børn og unge, som får hjælp til fritidsaktiviteter i lokale idræts- og fritidsforeninger. BROEN støtter økonomisk med hel eller delvis betaling af kontingent og/eller nødvendigt udstyr.

Målet er, at få børn og unge til at blive en del af et positivt fællesskab, hvor de har rollemodeller, får succesoplevelser og en styrket selvtillid. Det er for alle børn og unge op til 18 år.

I webinaret svarer BROEN også på spørgsmål fra medarbejdere knyttet til Fremskudt Funktion, og det giver både de regionale og kommunale medarbejdere et indblik i, hvilke familier de kan henvise til organisationens tilbud.  GIRLTALK

I webinaret fortæller Maiken fra GIRLTALK om, hvordan organisationen blev til, og hvad formålet med organisationen er.

Maiken giver samtidig en udførlig beskrivelse af nogle af de tilbud, GIRLTALK udbyder.

GIRLTALK er et landsdækkende tilbud, hvor unge piger kan få rådgivning via chat og SMS. GIRLTALK tilbyder også personlig rådgivning og gruppeforløb.Formålet er at forebygge mistrivsel, styrke selvværd og tilbyde hjælp til unge piger, der har det svært.

Tilbuddet er for piger i alderen 12-24 år.Headspace

En af headspaces centerchefer, Kim, giver et uddybende indblik i, hvad headspace tilbyder, og hvordan de rådgiver børn og unge. Blandt andet fortæller Kim, at alle frivillige rådgivere i headspace gennemgår et uddannelsesforløb inden de starter.

Kim fortalte også, at børn og unge i headspace får et gratis rådgivningstilbud i form af samtaler - fysisk eller online, walk and talk eller rådgivning via chat.

I headspace er alle bekymringer vigtige, så børn og unge kan henvende sig uanset hvad, de har det svært med. Det er for børn og unge i alderen 12-25 år.

Kim svarer også på spørgsmål fra flere regionale og kommunale medarbejdere, som er nysgerrige på, hvordan headspace kan hjælpe børn og unge fra Fremskudt Funktion. Han taler også om flere byer, headspace overvejer at få nye centre i.Røde Kors - Frivillig Familieven

Karina og Laura fra Frivillige Familievenner Røde Kors fortæller om de aktiviteter, organisationen tilbyder.

Hvis en familie har brug for støtte, så kan de få en frivillig familieven fra Røde Kors, som de kan mødes med et par gange om måneden. Familievennen støtter med udgangspunkt i familiens behov og situation.

Formålet med tilbuddet er at støtte børn og unge, men også den nære familie. Støtten kan være alt fra gode råd om hverdagens udfordringer til at være bisidder ved møder. Tilbuddet er for familier med børn/unge under 18 år.Ventilen Danmark

På webinaret fik deltagerne et indgående kendskab til Ventilen og de forskellige aktiviteter og tilbud, de har til unge der kæmper med ensomhed. 

Hos Ventilen kan ensomme unge mødes på et af Ventilens mødesteder for at tale med andre i en lignende situation. Tilbuddet baserer sig på principperne ung-til-ung og hjælp-til-selvhjælp.

Formålet er at tilbyde unge et trygt rum, hvor de kan møde andre og få dannet relationer og få gode oplevelser med andre unge. Det er for unge fra 15 år og op.Siden er sidst opdateret 20-1-2021Se kontaktoplysninger for Fremskudt Funktion | Tilgængelighedserklæring