Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT |
Fremskudt funktionpilNyhederpilNyhederpilUndervisningsforløb for forældre til børn med angst veloverstået

Undervisningsforløb for forældre til børn med angst veloverstået

Et nyt gruppeforløb til forældre med angstramte børn er netop afviklet i Svendborg Kommune. Det nye forløb sikrer viden om angst og giver forældrene et netværk, hvor de har mulighed for at udveksle erfaringer med andre forældre.

Når børn rammes af angst påvirker det hele familien, og det var baggrunden for et nyt gruppeforløb til forældre, som Svendborg Kommune har udviklet i samarbejde med Fremskudt Funktion.

Angstforløb med fokus på forældreinddragelse

PPR Svendborg har gennem flere år tilbudt gruppeforløb til børn med angst i alderen 9-12 år. Her arbejder gruppen med konkrete metoder og strategier, som gør det lettere for børn og forældre at håndtere og overvinde angst og bekymringer.

Efter et ønske om udvidet forældreinddragelse har Svendborg Kommune og Fremskudt Funktion udviklet tilbuddet, således at forældrene sideløbende mødes i en forældregruppe i samme tidsrum, som børnenes forløb. Det første forløb blev afviklet i efteråret 2020 og har ifølge en af underviserne været en positiv oplevelse.

- Når et barn har angst, påvirker det hele familien. Det er vigtigt, at forældrene får et indblik i, hvad angst er, og at de bliver opmærksomme på deres egen rolle i forhold til barnets angst.

- Under forældreforløbet har der således både være fokus på undervisning ind i angstens verden, på egen mestring i forhold til barnets angst og på konkrete metoder til at støtte barnet, fortæller Louise Møller Schmidt, der er PPR psykolog i Svendborg Kommune.

Netværk med andre i samme situation

Med det nye forløb har forældrene fået undervisning sideløbende med deres børn, og det har givet en større forståelse for, hvilke strategier og redskaber børnene lærer at anvende i børnegruppen. Det er ifølge Louise Møller Schmidt dog ikke den eneste fordel ved forældreforløbet.

- Det her forløb sikrer forældrene et netværk, hvor de kan mødes med andre, der står i en lignende situation som dem selv. Det at blive mødt og kunne udveksle erfaringer med nogen, som forstår ens situation, ved vi af erfaring, er meget hjælpsomt for forældrene, slutter Louise Møller Schmidt.


Siden er sidst opdateret 11-12-2020Se kontaktoplysninger for Fremskudt Funktion | Tilgængelighedserklæring