Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT |
Fremskudt funktionpilNyhederpilNyhederpilStine Kyed flyver mellem kommuner

Stine Kyed flyver mellem kommuner

Som flyver i Fremskudt funktion har Stine Kyed Holm været rundt i mange af de syddanske kommuner. Det har sikret et unikt helikopterperspektiv af projektet, som hun bruger i arbejdet med at sikre den rette hjælp til børn og unge i mistrivsel.

37-årige Stine Kyed Holm blev i sommer tilknyttet Fremskudt funktion som ny regional projektmedarbejder. Hun har kontorbase i Vejle, men i modsætning til de øvrige regionale projektmedarbejdere, flyver hun afsted fra kommune til kommune for at hjælpe til.

Flyverrolle giver unikt helikopterperspektiv

Stine Kyed er uddannet specialpsykolog i børne- og ungdomspsykiatri. Hun er ansat i en ”flyver-funktion”, og som den eneste medarbejder i projektet dækker hun hele Region Syddanmark. Det giver hende et helikopterperspektiv af projektet, som er meget værdifuldt.

- Jeg har det privilegie, at jeg får lov til at se rigtig meget forskelligt. Jeg får en fornemmelse af, hvordan man med den samme projektbeskrivelse kan løse opgaver meget forskelligt. Den viden tager jeg med mig og bruger som inspiration, når jeg er rundt i kommunerne, fortæller Stine Kyed.

Træder til, når der er brug for hjælp

Det er mange forskellige opgaver, Stine Kyed hjælper med at løse i Fremskudt funktion. Nogle gange er hun med på indledende sparringsteammøder, mens hun i andre situationer hjælper med en konkret indsats senere i forløbet.

- Jeg blev spurgt, om jeg ville deltage i konkrete sparringsteammøder, hvor det var forudset, at der kunne blive brug for den erfaring, jeg sidder inde med ift. eksempelvis autisme. Og i tråd hermed var jeg i efteråret også sat på en opgave, der omhandlede rådgivning til skolepersonale om sorgreaktioner hos børn, fortæller hun.

Generelt gør Stine Kyed stor brug af sin psykiatrifaglige viden. Hun er i gang med et samarbejde med en kommunal PPR-psykolog om at lave en vurdering af et barn, hvor det i det konkrete tilfælde giver god mening at have både det pædagogisk-psykologiske perspektiv med sammen med psykiatri-perspektivet.

Vikariat har øget forståelsen for projektet

Som flyver er Stine rundt i hele regionen, men hun har også haft fast base i specifikke kommuner, hvor hun har vikarieret for en af de regionale projektmedarbejdere. Det er en anden funktion end opgavebeskrivelsen som flyver, men noget Stine Kyed ikke ønsker at være foruden.

- Jeg er landet midt i et stort projekt, hvor der er rigtig meget at skulle forholde sig til. For mig har det givet utrolig god mening at vikariere som projektmedarbejder i en specifik kommune, da det har givet mig en grundlæggende forståelse for, hvad Fremskudt funktion handler om, udtaler hun.

Stine Kyed blev færdig som specialpsykolog i sommer. Hun har siden 2011 været ansat i psykiatrisygehuset, hvor hun har arbejdet som psykolog på Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjyllands afdeling i Vejle.


Siden er sidst opdateret 2-12-2020Se kontaktoplysninger for Fremskudt Funktion | Tilgængelighedserklæring