Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT |
Fremskudt funktionpilNyhederpilNyhederpilFremskudt funktion hacker angst på Ærø

Fremskudt funktion hacker angst på Ærø

I et samarbejde mellem Fremskudt funktion og Ærø Kommune har den sydfynske ø nu fået sit eget tilbud til angstramte børn og unge samt deres forældre. Navnet på tilbuddet er ”Fear Hacker”, som er et gruppeforløb baseret på kognitive principper.

Når angst rammer børn og unge er det forbundet med store gener for den ramte, men det går også hårdt ud over nære pårørende, som kan være i tvivl om, hvordan man bedst muligt hjælper og støtter. Derfor har Ærø nu fået et gruppeforløb om angst, der både hjælper børn og deres forældre.

Illustration til folderen af gruppeforløbet Fear Hacker

Illustration af Karina Bregendahl-Rafn
 
Navnet på det nye tilbud er Fear Hacker, som er et gruppeforløb bestående af otte sessioner. Forløbet er tilrettelagt med en vekslen mellem undervisning og erfaringsudveksling, hvor noget er målrettet børn og unge, mens andet er målrettet deres forældre.

Det er den regionale projektmedarbejder fra Fremskudt funktion, Tina Andersen, der har udviklet Fear Hacker. Det har hun gjort i samarbejde med Maria Brygger Mortensen, der er SSP- og Ungdomskonsulent på Ærø.

Erfaringsudveksling skaber forståelse

I gruppeforløbet får både børn og forældre viden om angst, og så får de konkrete strategier og værktøjer, der hjælper med at håndtere angsten. En stor del af Fear Hacker består dog også i erfaringsudveksling, hvor forældrene får mulighed for at tale med andre forældre.

Ud over råd og ideer til, hvordan man bedst kan støtte sine børn, så giver erfaringsudvekslingen også forældrene mulighed for at blive forstået af andre i en lignende situation

Den første udgave af Fear Hacker er efter planen færdig midt i december.

Billede af Ærøfærgen

Siden er sidst opdateret 13-11-2020Se kontaktoplysninger for Fremskudt Funktion | Tilgængelighedserklæring