

Fremskudt Funktion har i Fredericia Kommune afprøvet en ny måde at afholde sparring med forældre på. Den nye sparring er foregået online og har indtil videre været en succes.
Hen over efteråret har Fremskudt Funktion i Fredericia Kommune afprøvet en ny COVID-19-venlig måde at sparre med forældre på. Sparringen består af en 40 minutters samtale mellem forældre og en kommunal og regional projektmedarbejder i Fremskudt Funktion.
- Det har fungeret godt, og så har det gjort, at vi nu har knækket koden i forhold til hvilke sager, der giver mening at have på vores sparringsteammøder i Fredericia Kommune, lyder det fra en af de kommunale projektmedarbejdere.
Normalt foregår dialogen med forældrene gennem sparringsteammøder, men i Fredericia har Fremskudt Funktion forsøgt sig med online sparring, hvor forældrene anonymt tilmelder sig via skoleplatformen AULA.
- En af de største styrker er, at forældrene oplever, det er nemt og hurtigt at gå til. Samtidig foregår det på forældrenes banehalvdel, da det er dem, som tager kontakten til os, og det synes jeg er rigtig positivt, fortæller Britta Juul Slaikjær, regional projektmedarbejder i Fremskudt Funktion.
De nye rammer for sparringen har blandt andet gjort det lettere at tale om den vanskellige situation, forældrene står i.
- Vi taler med nogle forældre, som står i en svær situation, de ofte også oplever som frustrerende eller uoverskuelig. Når vi har dialogen online, hvor forældrene kan sidde i vante og trygge rammer hos dem selv, så giver det en mere åben, direkte og varm snak, end hvis den foregår rundt om et stort bord i et mødelokale, fortæller Britta Juul Slaikjær.
Der har dog også været udfordringer forbundet med den nye metode, da internetforbindelsen ikke altid opfører sig som ønsket. Her kan forsinkelse eller afbrudt signal være et problem, når samtalen handler om en sårbar problematik.
Indtil videre har ni forældrepar prøvet den nye metode, som forventes at fortsætte i kommunen.