

Når børn og unge ender i mistrivsel, så er det hårdt for både barnet og familien.
Der findes mange tilbud, informationssider, undervisningsmateriale og andre gode måder, hvor du kan få hjælp til at sikre den rette støtte.
Herunder har vi samlet en række gode sider, hvor du forhåbentligt kan finde noget, der passer til dig, uanset om du arbejder med børn og unge i mistrivsel, er pårørende, eller selv er barn eller ung. Fælles for alle stederne er, at deres tilbud og materiale er gratis, og at du kan tilgå dem anonymymt.
TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug.
Et digitalt og interaktivt undervisningsmateriale for alle unge mellem 14-20 år. Materialet henvender sig også til forældre, lærere og pædagoger.
Gratis og anonym rådgivning til børn og unge via chat og telefon.
Du kan læse mere om Børnetelefonen her
Børns Vilkår arbejder for at sikre, at ingen børn i Danmark bliver svigtet. Siden er relevant for børn og unge, pårørende og fagfolk.
Du kan læse mere om Børns Vilkår her
Landsindsats for afstigmatisering af psykisk sygdom. Her finder du masser af viden og oplysning.
Information om psykiske lidelser for børn og unge.
Anonym selvmordsforebyggende rådgivning.
Mentorbarn er en dansk organisation, der arbejder for at give danske børnehjemsbørn en bedre fremtid.
Du kan læse mere om Mentorbarn her
En hjemmeside om mental trivsel for unge med blandt andet artikler, interviews og brevkasse. Her finder du også vigtig viden til pårørende og fagfolk.
Mindhelper-skolen er et Online-tilbud om angst og mindfulness. Det er gratis og består af to forløb. Mindhelper-skolen er udviklet af folkene bag Mindhelper.dk.
Læs mere om Mindhelper-skolen her
Her kan du få anonym rådgivning og finde en masse informationer og gode råd om psykisk sygdom og mental trivsel. Henvender sig både til børn og unge samt pårørende og fagfolk.
Læs mere om Psykiatrifonden her
PsykInfo tilbyder anonym rådgivning og sparring om psykisk sygdom og mental trivsel. Henvender sig både til børn og unge samt pårørende og fagfolk.
SIND tilbyder forældrekurser og har også aktiviteter for pårørende.
Læs mere om SINDS tilbud i Region Syddanmark her
Gratis landsdækkende telefonlinje for alle, der har brug for at tale om en problemstilling. Samtalen er anonym.
Gratis landsdækkende telefonlinje for alle, der har brug for at tale om en problemstilling. Samtalen er anonym. Her kan du få samtaler på spansk, urdu, engelsk og arabisk.
Ungekompasset er en digital GPS, hvor unge psykisk sårbare, venner og familie kan søge oplysninger om, hvor de kan gå hen for at få hjælp.